Sempozyum Duyurusu

11 Mart 2021, Perşembe 180

Teknoloji kullanımının gitgide artan bir şekilde yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefonlara, sosyal medyaya ve internete olan bağımlılıklar da artmaktadır. Teknolojinin iyi yönde kullanılmasının yanı sıra hayatın gidişatını etkileyecek düzeyde olumsuz yönde kullanılması özellikle çocuk ve gençlerde tehlikeli bir noktaya gelmektedir. Bu nedenle davranışsal bağımlılıklarla mücadele etmek, kimyasal bağımlılıklar mücadele etmek kadar önemli bir hal almıştır.

COVID-19 Pandemisi nedeniyle Sağlıklı Yaşam ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Sempozyumu 5 - 7 Nisan 2021 tarihleri arasında Artvin Çoruh Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sanal ortamda (çevrimiçi) gerçekleşecektir.

Sempozyum, davranışsal bağımlılık temalarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenmiştir. Davranışsal bağımlılıklarla mücadelede pozitif psikoloji kavramları üzerinde durulacak olan sempozyumda risk grubunda olan çocuk ve ergenlerin ailelerine ve bu grupla çalışan uzmanlara da katkı sağlayacak konu başlıkları bulunmaktadır. Bu nedenle sempozyumumuz hem öğrencilere hem ailelere hem de bu alana ilgi duyan tüm uzmanlara açıktır.

5 - 7 Nisan 2021 tarihleri arasında sizleri “sanal” olarak aramızda görmekten onur duyarız.